Derneğin Amacı

DERNEĞİMİZİN KURULUŞ AMACI

Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Demeği'nin amacı hiçbir siyasi ve politik maksat gütmeden tamamen aynı acıyı paylasan Şehit Analarımızın yalnız olmadıklarını, desteğe ihtiyaç duyduklarında onlara yardım elini uzatan, acılarını onlarla paylasan bir kitlenin olduğundan onları haberdar etmek, onların ve tüm halkımızın bu durum karşısındaki morallerini en üst seviyede tutmaya çalışmaktır.
           Şehit analarının neler yapabileceklerini... Yapacakları faaliyetlerle şehitlerimizin şanlı adlarını ve şereflerini yüksek Türk gurur ve haysiyetine yakışır şekilde yaşatabileceklerini onlara göstermektir. O kadar iyi ve güzellikle düşünüyorlar ki: istekleri ricadan, eylemleri şenlik ve kutlamadan yani moralden Öteye gitmiyor.
          Temel gayeleri verdiğimiz binlerce şehidin, o özel annelerini bir moral ve sevgi seli altında kaynaştırmak.
Ancak ricaları bizim için bir emir, eylemleri bizim savaşımızdır.
          Şanlı Türk Ordusunun her kademesinden ilgi görmüşlerdir. Çünkü onlar bizim analarımızdır. Hiç kimseye muhtaç değillerdir. Zaten bazı insanların demeğe sanki bir yardım kuruluşu gibi bakmalarından da şikayetçilerdir. İhtiyaçları olan tek şey sevgi ve saygıdır.